Επίσημο: Αποκάλυψη και για το Honda Civic Hatchback [video]

Μετά τα αποκαλυπτήρια της sedan έκδοσης έφτασε και η ώρα της επίσημης πρώτης και του πεντάθυρου Civic. Στην χώρα μας θα κυκλοφορήσει αρχές 2022.

Το πεντάθυρο Civic παρουσιάστηκε για την αμερικανική και την ιαπωνική αγορά και η ευρωπαϊκή έκδοση του γιαπωνέζικου μοντέλου θα διαφέρει σε ελάχιστα σημεία. Όπως μπορούμε να δούμε έχει διατηρηθεί το liftback σουλούπι του απερχόμενου μοντέλου, αλλά απουσιάζουν κάποιες ακρότητες με αποτέλεσμα το αμάξωμα του νέου Civic να έχει πιο καθαρές γραμμές.

new Honda Civic Hatchback 2022 12

Το πιο απέριττο στιλ είναι και πιο ελκυστικό με την μπροστινή μάσκα να έχει μια απαλή αιχμηρή διάθεση και το πίσω να έχει ένα καλαίσθητο σχήμα με μια φωτεινή ρίγα να γεφυρώνει τα φωτιστικά σώματα. Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 4,55 μέτρα και οι διαστάσεις του νέου Civic είναι ελάχιστα μεγαλύτερες από του τωρινού μοντέλου.

new Honda Civic Hatchback 2022 7

Στο εσωτερικό επικρατεί μια μίνιμαλ άποψη, όπως έχουμε δει και στο Civic Sedan. Βλέπουμε μία οθόνη για τον πίνακα οργάνων (7,0 ή 10,2 ιντσών), μια «ελεύθερη» στο μέσο του ταμπλό (στις 7 ή 9 ίντσες), λίγο χαμηλότερα τους βασικούς διακόπτες, ενώ μία ρετρό αύρα δημιουργεί το όμορφο τρικ με την κυψελωτή ζώνη που ενσωματώνει και τους αεραγωγούς. ΤΟ σύνολο ασφαλείας Honda Sending είναι υπερπλήρες.

Η Honda έχει ανακοινώσει τον δίλιτρο i-VTEC με τους 160 ίππους και τον τετρακύλινδρο 1.5 Turbo VTEC με τους 182 ίππους. Το τελευταίο μοτέρ θα το δούμε και στην Ευρώπη, όπως πιθανότατα και τον υπάρχον αλλά αναβαθμισμένο τρικύλινδρο 1.0 VTEC. Αυτά θα είναι και τα τελευταία μη εξηλεκτρισμένα μοτέρ που θα κατασκευάσει η Honda αφού από εκεί και μετά θα δούμε υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ