Επένδυση μαμούθ ύψους 1,2 δισ. ευρώ της Mercedes στην Ισπανία

Η Mercedes-Benz έλαβε την έγκριση του νέου της επιχειρηματικού πλάνου αύξησης της παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων και vans στο εργοστάσιό της στη Vitoria, με επένδυση ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Για να προχωρήσει στην επένδυσή της η εταιρεία της Στουτγάρδης χρειαζόταν την έγκριση από τα συνδικάτα των Ισπανών εργαζομένων, σχετικά με τις νέες εργασιακές τους συνθήκες και τις αυξήσεις στους μισθούς τους μέχρι το 2026.

mercedes vitoria 05

Οι περίπου 5.000 εργαζόμενοι υπερψήφισαν τη νέα αυτή σύμβαση σε ποσοστό 57%, όπως ανακοίνωσαν τα συνδικάτα UGT και CCOO, κι έτσι η Mercedes είναι έτοιμη να ξεκινήσει την επέκταση και αναβάθμιση του εργοστασίου της στη Vitoria, στη Βόρεια Ισπανία.

mercedes vitoria 04

Εκεί θα κατασκευάζει εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα των μελλοντικών της ηλεκτρικών αυτοκινήτων και vans. Το εργοστάσιο της Vitoria είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μονάδα κατασκευής επαγγελματικών vans της γερμανικής εταιρείας.

mercedes vitoria 03

Η Daimler δεν τοποθετήθηκε δημοσίως σχετικά με αυτή την εξέλιξη. Από ό,τι έχει γινεί γνωστό, όμως, σκοπεύει στο υπόλοιπο 2022 να κατασκευάσει 158.000 αυτοκίνητα στη Vitoria, και από το 2023 να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή της εκεί.

Διαβάστε επίσης

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ