Έως τις 23 Απριλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στις Τρύπες Καραμανλή

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από τις 5 Απριλίου οι εργασίες για την «Άρση επικινδυνότητας καταπτώσεων πρανών στον οδικό άξονα Βάρκιζας – Σουνίου πλησίον των σηράγγων (Τρύπες Καραμανλή) στη Βάρκιζα».

Μάλιστα εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 23 Απριλίου προκειμένου το Σάββατο του Λαζάρου 24 Απριλίου να έχουν παραδοθεί προς χρήση και οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας.

Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο της ελαχιστοποίησης της όχλησης των χρηστών και περιοίκων αλλά και την ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων και πεζών, έχει προβλεφθεί και στους δύο εκατέρωθεν των σηράγγων κόμβων, η εικοσιτετράωρη παρουσία ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, ώστε να αποτρέπονται πιθανές κυκλοφοριακές δυσλειτουργίες και να εξασφαλίζεται η ομαλή και ασφαλής κυκλοφορία σε αυτούς.

Σήμερα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες διάτρησης των βράχων των πρανών, με την παρουσία επί τόπου του έργου, καθημερινά τριών συνεργείων με αντίστοιχα διατρητικά μηχανήματα και η τοποθέτηση των απαραίτητων αγκυλιών. 

Παράλληλα, εξελίσσονται οι εργασίες απομάκρυνσης των  ασταθών βραχωδών σχηματισμών από ειδικευμένο συνεργείο.  Σε κάθε τμήμα των πρανών, όπου ολοκληρώνονται οι προαναφερθείσες εργασίες, ακολουθεί η τοποθέτηση μεταλλικού πλέγματος από επιπλέον συνεργείο που είναι επιτόπου του έργου καθημερινά, όπως συμβατικά προβλέπεται.

Η παράλληλη αυτή εξέλιξη των εργασιών, αποσκοπεί στην ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών έως την 23/4/2021, όπως ήταν και ο αρχικός χρονικός προγραμματισμός, ώστε να αποδοθούν και τα δύο ρεύματα του δρόμου στην κυκλοφορία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ