Ελλάδα: Αγόρασε αυτοκίνητο μέσω αγγελίας στο facebook και δεν του ήρθε ποτέ

Ο πωλητής δεν σήκωνε τα τηλέφωνα και το αυτοκίνητο δεν έφτασε ποτέ στο σημείο όπου θα γινόταν η παράδοσή του.  

Πληθαίνουν τα περιστατικά με πρωταγωνιστές επιτήδειους που επιχειρούν να θησαυρίσουν, αλιεύοντας ανυποψίαστα θύματα μέσω του διαδικτύου

Στις αρχές του έτους θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε 36χρονος Αλβανός υπήκοος που διαμένει σε περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας, από επιτήδειο ο οποίος είχε αναρτήσει στο facebook μια αγγελία για την πώληση ενός smart. 

Σύμφωνα με το lamiareport, το αυτοκίνητο είχε τιμή 1.500 ευρώ, κινώντας το ενδιαφέρον του «θύματος», το οποίο έσπευσε να επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο της αγγελίας για περαιτέρω λεπτομέρειες. 

Ο 36χρονος πείστηκε να αποστείλει ένα ποσό ύψους 1.160 ευρώ μέσω ταχυδρομικής επιταγής, ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία. 

Στη συνέχεια, όμως, ο επιτήδειος εξαφανίστηκε, μην απαντώντας στα τηλέφωνα, ενώ το smart δεν εμφανίστηκε ποτέ στο λιμάνι του Πειραιά, όπως είχε συμφωνηθεί.  

Στα τέλη του Ιανουαρίου το θύμα κατήγγειλε την απάτη στο ΑΤ Στυλίδας, το οποίο εκκίνησε έρευνες, φτάνοντας στην ταυτοποίηση ενός 44χρονου Έλληνα, που είναι κάτοικος Καλύμνου, ο οποίος φέρεται να έχει εισπράξει το χρηματικό ποσό.

Σε βάρος του 44χρονου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Σε έξαρση και τα “μαϊμού τροχαία”

Υπενθυμίζεται ότι τελευταίες μέρες έχουν αυξηθεί και τα περιστατικά με τα… μαϊμού τροχαία, όπου επιτήδειοι καλούν κυρίως ηλικιωμένους και τους τρομοκρατούν, λέγοντάς τους πως συγγενικό τους πρόσωπο έχει προκαλέσει σοβαρό τροχαίο.

Και προκειμένου να μην βρεθεί αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη, είναι απαραίτητο να καταβληθεί ένα μεγάλο ποσό, όπως και έγινε με μια γιαγιούλα η οποία παρέδωσε 9.000 ευρώ (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Πηγή: Lamiareport

Διαβάστε επίσης:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ