Δύο άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαίο με το Tesla Autopilot σε λειτουργία

tesla autopilot

Το Tesla Model S που έπεσε σε δέντρο και εν συνεχεία έπιασε φωτιά φαίνεται να λειτουργούσε με το Auto Pilot.

Με ένα Tesla Model S να ταξιδεύει σε λειτουργία Autopilot δύο άνδρες έχασαν την ζωή τους όταν το αυτοκίνητο βγήκε εκτός δρόμου χτες το βράδυ σε μία στροφή στο Τέξας. Το S Model με έτος κατασκευής 199 έπεσε σφόδρα πάνω σε ένα δέντρο και στη συνέχεια οι μπαταρίες του πήραν φωτιά. Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες χρησιμοποίησαν 105.000 λίτρα νερού επί τέσσερις ώρες για να σβήσουν την φωτιά.

Ενώ η αστυνομία δεν έχει ακόμη καταλήξει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα, τα στοιχεία μέχρι στιγμής δείχνουν ότι «κανείς δεν οδηγούσε το όχημα τη στιγμή της σύγκρουσης”, σύμφωνα με μαρτυρίες. Οι δύο μεσήλικες άνδρες βρέθηκαν ο ένας στο κάθισμα του συνοδηγού και ο άλλος στο πίσω κάθισμα υποδηλώνοντας ότι το αυτοκίνητο λειτουργούσε με τη λειτουργία «αυτόνομης οδήγησης» της Tesla, όπως αναφέρουν μεγάλα αμερικανικά sites.

Η λειτουργία Autopilot της Tesla αποτελεί εδώ και πολύ καιρό θέμα διαμάχης στην αυτοκινητοβιομηχανία. Συγκεκριμένα, επειδή το σύστημα επιτρέπει στα αυτοκίνητα Tesla να οδηγούν, να επιταχύνουν και να φρενάρουν μέσα σε λωρίδες κυκλοφορίας στους αυτοκινητόδρομους και παρόλο που δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει ένα ολόκληρο ταξίδι δίχως ανθρώπινη συμβολή το σύστημα δεν έχει σχετικές ασφαλιστικές δικλείδες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ