Δακτύλιος: Ξεκαθαρίζει το τοπίο για εξαιρέσεις και αυτοκίνητα – Επίσημες ανακοινώσεις

Ξεκαθαρίζει σήμερα το τοπίο για τον δακτύλιο που επιστρέφει σε λίγες μέρες στην Αθήνα. Ποια αυτοκίνητα επιτρέπονται τελικά, ανακοινώσεις το μεσημέρι.

Στις 25 Οκτωβρίου ο δακτύλιος επιστρέφει μετά από πολύ καιρό στο κέντρο της Αθήνας και οι προαναγγελίες για λίγες εξαιρέσεις και νέα γεωγραφικά όρια έχουν ξεσηκώσει ήδη αντιδράσεις.

Σήμερα το μεσημέρι στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου διευρυμένη σύσκεψη για τον δακτύλιο, κατά την οποία θα οριστικοποιηθούν οι κανόνες με βάση τους οποίους θα λειτουργήσει. Μετά το τέλος της σύσκεψης θα ακολουθήσουν επίσημες ανακοινώσεις.

Αρχικά, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, είχε αναφέρει ότι ο «καθαρός» δακτύλιος θα έφερνε «κόκκινη κάρτα» στα αυτοκίνητα που εξαιρούνταν -δηλαδή όσα χρησιμοποιούν υγραέριο, φυσικό αέριο και όσα είναι κατηγορίας Euro 5 και Euro 6- αλλά και για αλλαγή των γεωγραφικών ορίων.

Χθες όμως ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι επειδή τα αυτοκίνητα αυτής της τεχνολογίας (Euro 5 και Euro 6) έχουν γίνει πλέον πλειοψηφία, το θέμα θα τεθεί σε διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη που θα γίνει και στην οποία θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Είναι επομένως πιθανό, να μην υπάρξει περιορισμός της ελεύθερης κυκλοφορίας στον δακτύλιο των αυτοκινήτων τεχνολογίας Euro 5 και Euro 6.

Θολό είναι επίσης το τοπίο με το τι θα ισχύει με τα μονά-ζυγά.

Μέχρι στιγμής πάντως, φαίνεται πως το μόνο σίγουρο είναι ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας.

«Ο μόνος τύπος αυτοκινήτων που θα εξαιρούνται θα είναι τα ηλεκτρικά, για αυτό θα το ονομάσουμε “καθαρός δακτύλιος”» είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ