Χέλμουτ Μάρκο: «Ο Φερστάπεν όσο περισσότερο κερδίζει, τόσο πιο… χαλαρός γίνεται»

Ο σύμβουλος μηχανοκίνητου αθλητισμού της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο, πιστεύει ότι ο Μαξ Φερστάπεν μπορεί ακόμα να γίνει καλύτερος μετά τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο που κατέκτησε.

«Είναι ένας οδηγός που είμαι σίγουρος ότι δεν έχει φτάσει στο μέγιστο των ικανοτήτων του», Χέλμουτ Μάρκο αναφερόμενος στον Μαξ Φερστάπεν και την κατάκτηση του πρώτου του Παγκόσμιου τίτλου στην Formula 1.

Ο σύμβουλος μηχανοκίνητου αθλητισμού της Red Bull, διευθύνει τις δραστηριότητες μηχανοκίνητου αθλητισμού της ομάδας και ως το δεξί χέρι του συνιδιοκτήτη Ντίτριχ Μάτεσιτς είχε πρωτοστατήσει στην προαγωγή του Φερστάπεν από το πρόγραμμα νέων οδηγών στην Formula 1 το 2014.

«Είδαμε τις επιδόσεις του στις κατατακτήριές, στη Τζέντα και στο Άμπου Ντάμπι. Έκανε καταπληκτικούς γύρους που ήταν πολύ ταχύτεροι από ό,τι μπορούσε να προσφέρει το μονοθέσιο. Και γι’ αυτό πιστεύουμε ότι δεν έχουμε δει όλες τις δυνατότητες του Μαξ. Όσο περισσότερο κερδίζει, τόσο πιο χαλαρός γίνεται», τόνισε.

Σημειώνεται ότι ο Μάρκο είναι ο άνθρωπος που έδωσε στον Φερστάπεν την ευκαιρία να αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα της Red Bull το 2016 στο Ισπανικό Γκραν Πρι και δικαιώθηκε… αμέσως, καθώς ο Ολλανδός πήρε την πρώτη του νίκη.

«Η πρώτη σοβαρή συζήτηση που είχα μαζί του ήταν όταν ήταν 15 ετών. Τον είδα σε έναν αγώνα της Formula 3, όπου ήταν πολύ καλύτερος από οποιονδήποτε άλλον.

Ήταν βρεγμένες και ξηρές συνθήκες και μετά από αυτόν τον αγώνα, τον οποίο κέρδισε με μεγάλη απόσταση, είχα μια συζήτηση μαζί του για σχεδόν δύο ώρες, συνήθως με έναν νεαρό μιλάω για 20 λεπτά, και εξεπλάγην πόσο ώριμος ήταν. Ήξερε τι ήθελε να κάνει.

Μιλούσαμε για το μέλλον και ούτω καθεξής και μετά από δύο ή τρεις εβδομάδες του είπαμε, “Ξέχνα όλες τις άλλες δραστηριότητες για τους νέους, πηγαίνουμε κατευθείαν στη Formula 1″», θυμάται ο Μάρκο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ