Χάμιλτον: «Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ισότητα σε όλο τον κόσμο»

Το σχόλιο του Λιούις Χάμιλτον αναφορικά με τον ρατσισμό στον αθλητισμό αλλά και σε όλο τον κόσμο λίγες ημέρες πριν την έναρξη της σεζόν στην Formula 1.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της νέας σεζόν στην Formula 1 έχει ήδη ξεκινήσει, με τις ομάδες να παρουσιάζουν τα μονοθέσια και τους οδηγούς σε τελετές χωρίς κόσμο (δυστυχώς) λόγω των υγειονομικών πρωτόκολλων.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Μερσέντες, Λιούις Χάμιλτον, σε δηλώσεις που έκανε αναφέρθηκε στο ζήτημα του ρατσισμού και των ανισοτήτων τόσο στον αθλητισμό όσο και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες καταπολέμησής του πρέπει να συνεχιστούν από όλους.

Αναλυτικότερα, ανέφερε:

«Είμαι περήφανος για το γεγονός ότι η πλειοψηφία των οδηγών γονάτιζε πριν από τους αγώνες πέρυσι. Όμως η ερώτησή μου είναι, τι θα ακολουθήσει; Οι ανισότητες στο άθλημα και στον κόσμο εξακολουθούν να υφίστανται».

Ενώ σε πρόσφατη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Βρετανός πιλότος, έγραψε:

«Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ισότητα για όλους, προκειμένου να συνεχίσουμε να βλέπουμε αληθινές και διαρκείς αλλαγές στον κόσμο μας.

Όσο έχω αέρα στους πνεύμονές μου, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για αλλαγή σε ό, τι κάνω. Θα εργαστώ για να δημιουργήσω μονοπάτια και ευκαιρίες για παιδιά σε όλο τον κόσμο, στις επιστήμες, τη μηχανική και όπου αλλού μπορώ».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ