Η BMW ετοιμάζει ηλεκτροκίνητη M5 1.006 ίππων

Έκπληξη πρώτου βαθμού πρόκειται να αποτελέσει η επόμενη γενιά της BMW M5, η οποία σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα κινείται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Δημοσιεύματα στον αγγλικό Τύπο αναφέρουν ότι η βαυαρική φίρμα εξελίσσει ήδη ένα super sedan το οποίο θα φέρει τα διακριτικά της M5 και θα εφοδιάζεται με τρεις συνολικά ηλεκτροκινητήρας.

Ο πρώτος θα κινεί τον μπροστινό άξονα ενώ οι υπόλοιποι δύο θα μοιράζονται στους πίσω τροχούς φροντίζοντας ώστε η κορυφαία μπερλίνα στην ιστορία της BMW να σπάει το φράγμα των 1.000 ίππων.

Ακούγεται υπερβολή, ωστόσο, στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, αυτά τα επίπεδα ισχύος μπορούν επιτευχθούν πιο εύκολα απ’ όσο ενδεχομένως είχαμε φανταστεί.

Μεγαλύτερο, αντιθέτως, φαντάζει η πρόκληση της αυτονομίας, με τους Βαυαρούς να ετοιμάζουν ένα… battery pack χωρητικότητας 135 kWh το οποίο θα προσφέρει τη δυνατότητα να καλύψει κανείς μια απόσταση 700 χιλιμέτρων με μία φόρτιση.

Είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι η γερμανική φίρμα θα επιχειρήσει να ανακτήσει το προβάδισμα που απολάμβανε στο πρόσφατο παρελθόν στην ευρύτερη κατηγορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και να αποκρούσει την επίθεση της Tesla η οποία έχει πατήσει για τα καλά τα πόδια της στην ευρωπαϊκή ήπειρο με τη δημιουργία ενός εργοστασίου στην καρδιά της Γερμανίας, στο Βερολίνο.

Η παραγωγή της ηλεκτροκίνητης BMW M5 τοποθετείται χρονικά μετά το 2024, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι στο ενδιάμεσο δεν θα υπάρξουν και άλλες προτάσεις οι οποίες θα κληθούν να γυρίσουν το παιχνίδι στο γήπεδο των Γερμανών.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του BMW i4 και της BMW iX3, δύο αυτοκίνητα που βρίσκονται μια ανάσα από τη γραμμή παραγωγής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ