Με αυτόν το ηλεκτροκινητήρα κάθε αυτοκίνητο μετατρέπεται εύκολα σε ηλεκτρικό

Πως μπορεί αν μετατρέψει κανείς ένα συμβατικό αυτοκίνητο σε ηλεκτρικό; Η πιο πρακτική λύση που υπάρχει μέχρι τώρα είναι να βρει τα κατάλληλα εξαρτήματα από ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που π.χ. έχει τρακάρει και να τα τοποθετήσει στο δικό του. Διαδικασία που φανταζόμαστε θα απαιτεί πολύ χρόνο και ακόμα περισσότερες μετατροπές και πατέντες.

Από τώρα και στο εξής θα υπάρχει και μια πιο απλή και εύκολη λύση. Πρόκειται για το νέο ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης με την επωνυμία “Crate” που παρουσίασε η βρετανική εταιρεία Swindon Powertrains. Οι διαστάσεις του Crate είναι μικρές, συγκεκριμένα 441 x 384 x 228 mm και το βάρος του μόλις 49,9 κιλά.

Ταυτόχρονα διαθέτει αρκετά σημεία στήριξης, με αποτέλεσμα να μπορεί να τοποθετηθεί με άνεση σε όλα τα μηχανοστάσια. Ακόμα και των πιο μικρών αυτοκινήτων, ενώ το γεγονός ότι μπορεί να είναι και αδιάβροχος διευρύνει τη χρήση του ακόμα και σε οχήματα που προορίζονται για σκληρή off road χρήση.

Το πακέτο περιλαμβάνει πέρα από τον ηλεκτροκινητήρα τόσο τη μετάδοση και το διαφορικό, καθώς και καλωδίωση μήκους 1,0 m, η απόδοση φτάνει τα 109 PS και τα 136 Nm και η τιμή αγοράς είναι περίπου 7.100 ευρώ (6.400 λίρες Αγγλίας) προ φόρων. Στα προαιρετικά στοιχεία υπάρχουν μεταξύ άλλων ελεγχόμενα διαφορικά και συστήματα ψύξης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ