Αυτό θα είναι το νέο, «made in Turkey» αυτοκίνητο του Ερντογάν -Πού παρουσιάστηκε

Μετά την έναρξη της λειτουργίας του εργοστασίου της Togg στη γειτονική Τουρκία και την κατασκευή των πρώτων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οι Τούρκοι αποκαλύπτουν τα σχέδιά τους για το μέλλον με ένα εντυπωσιακό concept car.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που στο άκουσμα ότι η Τουρκία θα δημιουργήσει από λευκό χαρτί της δικής Tesla, κοινώς μια αυτοκινητοβιομηχανία που θα ειδικεύεται στην εξέλιξη και την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων, αμφισβήτησαν όχι μόνον τις προθέσεις αλλά και τις πιθανότητες το φιλόδοξο όραμα των γειτόνων να γίνει πραγματικότητα.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά, όσοι προέβλεπαν ότι το «εθνικό αυτοκίνητο» της Τουρκίας θα προστεθεί στις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα του Ταγίπ Ερντογάν διαψεύστηκαν, καθώς όχι μόνον η Togg κατάφερε να δημιουργήσει από το μηδέν μια μονάδα παραγωγής αλλά και να κατασκευάζει, έστω και με αργούς ρυθμούς, αμιγώς ηλεκτροκίνητα τετράτροχα.

togg istanbul%20%281%29

Μάλιστα η
νεότευκτη τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία
κάνει σχέδια και για το μέλλον,
παρουσιάζοντας μπροστά στο κοινό ένα
πρωτότυπο όχημα, το οποίο φιλοδοξεί να
αποτελέσει τον οδηγό για την εξέλιξη
των νέων προϊόντων και των νέων τεχνολογιών
της τουρκικής φίρμας.

Μετά την πρεμιέρα του στο Las Vegas το πρωτότυπο τετράτροχο με τις επιβλητικές αναλογίες και τον εντυπωσιακό σχεδιασμό τοποθετήθηκε, ως έκθεμα, στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και όπως ήταν φυσικό προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κοινού που είχε την τύχη να βρεθεί εκεί.

togg istanbul%20%282%29

Τα αποκαλυπτήρια του φιλόδοξου project της Togg πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει σε κοινή θέα έως και τις 15 Ιανουαρίου 2023. Σε αυτές τις 40 ημέρες υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 400.000 επισκέπτες του αεροδρομίου θα έχουν την ευκαιρία να το συναντήσουν από κοντά.

Σε ό,τι αφορά στα οχήματα παραγωγής της Togg, το χρονοδιάγραμμα της τουρκικής αυτοκινητοβιομηχανίας προβλέπει ότι η διάθεση των πρώτων αυτοκινήτων και ειδικότερα ενός μικρομεσαίου SUV θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023, μετά και την ολοκλήρωση των απαραίτητων δοκιμών πιστοποίησης σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ