Αυτό είναι το πιο «σκληρό» Nissan Patrol που φτιάχτηκε ποτέ

Το
ιαπωνικό 4×4 με την
περιμετρική θωράκιση B6
προστατεύει τους επιβάτες από πυρά
αυτόματων όπλων, συμπεριλαμβανομένου
του ΑΚ-47.

Η SVI Engineering παρουσίασε ίσως το πιο «ανθεκτικό» Nissan Patrol στον κόσμο, εξοπλισμένο με τη θωράκιση B6 της εταιρείας για να παρέχει το μέγιστο επίπεδο προστασίας χωρίς την έκδοση ειδικής άδειας.

Nissan Patrol SVI Engineering B6 2

Η SVI εδρεύει στη Νότια Αφρική και έχει αξιοσέβαστη τεχνογνωσία πάνω στην κατασκευή τεθωρακισμένων οχημάτων, μιας και η χώρα είναι «ευάλωτη» σε ληστείες αυτοκινήτων, απαγωγές και άλλα εγκλήματα.

Nissan Patrol SVI Engineering B6 5

Αλλά όπως συμβαίνει με τα περισσότερα θωρακισμένα αυτοκίνητα, η διακριτικότητα είναι το παν. Δεν είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι αυτό το Nissan Patrol παρέχει προστασία 360 μοιρών B6 από τυφέκια τύπου AK-47, R5 και R1.

Nissan Patrol SVI Engineering B6 6

Προαιρετικά, μπορεί να εξοπλιστεί και με θωράκιση πατώματος, καθώς επίσης και με bull-bar ή run flat ελαστικά της εταιρείας. Η SVI λέει ότι το άκαμπτο πλαίσιο τύπου σκάλας του Patrol το καθιστά ιδανικό για προστασία με το πακέτο B6, όπως βέβαια συμβαίνει και με το Toyota Land Cruiser.

Nissan Patrol SVI Engineering B6 7

Το πακέτο προστασίας B6 χρησιμοποιεί ειδικά κατασκευασμένες θωρακισμένες χαλύβδινες πλάκες, υψηλής ποιότητας βαλλιστικό γυαλί 38 χιλιοστών και σύνθετα υλικά σε διάφορα μέρη του αμαξώματος.

Nissan Patrol SVI Engineering B6 3

Η SVI τοποθετεί και heavy duty ανάρτηση για να βοηθήσει το θωρακισμένο Nissan Patrol να αντιμετωπίσει το επιπλέον βάρος των 600 κιλών. Ο κινητήρας που το εφοδιάζει είναι ένας V8 βενζίνης 5,6 λίτρων που παράγει 400 ίππους και 500 Nm ροπή, και σύμφωνα με την SVI δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στην κίνηση του θωρακισμένου Patrol.

Nissan Patrol SVI Engineering B6 4

Το πακέτο θωράκισης B6 κοστίζει, χωρίς φόρους και προαιρετικό εξοπλισμό, 55.000 ευρώ, ενώ το πιο προσιτό πακέτο B4 που παρέχει προστασία από βλήματα έως 44 χλστ. κοστίζει με τις ίδιες προϋποθέσεις 40.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ