Άθικτο Citroen 2CV – Πωλείται σε τιμή ρεκόρ

Μια εξόχως ιδιαίτερη αγγελία κάνει το γύρο του διαδικτύου. Αυτή μιας πώλησης ενός εξαιρετικού Citroen 2CV, που φέρεται να είναι ένα από τα 200 τελευταία κομμάτια, που κατασκευάστηκαν.

Το θρυλικό γαλλικό μοντέλο παραγόταν από το 1948 έως το 1990 και μετρά πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα στο σύνολο. Παρά την προχωρημένη ηλικία του, υπάρχουν ακόμα αρκετά που διατίθενται στην αγορά.

citroen 2cv b

Ωστόσο, το
εικονιζόμενο όπως ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης του, είναι το 53ο από τα 200
που φτιάχτηκαν την τελευταία περίοδο της ζωής του, στο εργοστάσιο Mangualde στην Πορτογαλία. Βέβαια,
επίσημα χαρτιά που να επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές, δεν υπάρχουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτά τα 2CV 6 Club προσφέρθηκαν στο εργατικό προσωπικό ως «αποζημίωση» για τον τερματισμό της παραγωγής του, η οποία έγινε στις 27 Ιουλίου του 1990. Ένα γκρι Charleston παραδόθηκε στον διευθυντή Claude Hebert και άλλο ένα στον υποδιευθυντή Jose Sebastiao. Η ιστορία ωστόσο δεν επαληθεύεται εύκολα.

citroen 2cv c

Η κατάσταση στο εξωτερικό του λευκού Citroen είναι άριστη. Το εσωτερικό, επίσης δείχνει να μην έχει αξιόλογες φθορές. Ο κινητήρας παραμένει ο δικός του, των 602 κ.εκ. με τους 29 ίππους, όμως δεν υπάρχει βιβλίο service και ουδείς γνωρίζει τα χιλιόμετρά του. Το πιθανότερο είναι πως τόσα χρόνια παρέμενε στην Πορτογαλία και έχει αλλάξει μονάχα δύο κατόχους.

citroen 2cv d

Και καταλήγουμε στο δια ταύτα. Συνήθως η τιμή των Citroen 2CV δύσκολα ξεπερνάει τις 15.000 ευρώ, καθώς κινείται κάτω από αυτό το όριο, όσο καλό και να είναι το αυτοκίνητο. Για το συγκεκριμένο λοιπόν, ζητούνται… 39.950 ευρώ! Τι «μυστήριο» να κρύβεται από πίσω;

Διαβάστε επίσης

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ