Απόβαση των Τούρκων στη Ρουμανία: Εξαγοράζουν το εργοστάσιο της Ford

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άναψε το «πράσινο» φως για την απόκτηση της Ford Ρουμανίας που περιλαμβάνει το εργοστάσιο της μάρκας στην Κραϊόβα, από τη Ford Otosan της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής: «Η προτεινόμενη εξαγορά δεν εγείρει αντιρρήσεις για αθέμιτο ανταγωνισμό, αφού οι δύο εταιρείες δεν έχουν κοινές δραστηριότητες και δεν είναι ενεργές στις ίδιες αγορές εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η Ford Otosan είναι μια εταιρεία κατασκευής επαγγελματικών οχημάτων που ανήκει από κοινού στην Ford και την τουρκική Koc Holding.

Ford Romania

Τον περασμένο Μάρτιο η Ford ανακοίνωσε ότι ο νέο ιδιοκτήτες του εργοστασίου της στην Κραϊόβα της Ρουμανίας θα είναι η τουρκική Ford Otosan και ότι στο τρίτο τρίμηνο του έτους θα ολοκληρωθεί η εξαγορά, μετά και την έγκριση της Ε.Ε.

Με το πέρασμα του εργοστασίου στα χέρια των Τούρκων, αναμένεται οι εργασίες του να επικεντρωθούν στην παραγωγή επαγγελματικών (εκεί όπου ειδικεύονται οι Τούρκοι) και ηλεκτρικών οχημάτων.

Το πρώτο επαγγελματικό όχημα της Ford που θα παράγεται εκεί θα είναι το Tourneo Courier από το 2023, ενώ μια πλήρως ηλεκτρική του έκδοση θα ξεκινήσει την παραγωγή της το 2024.

Ford Romania

Επίσης, από το 2024 θα ξεκινήσει την κατασκευή της εκεί και η πρώτη πλήρως ηλεκτρική έκδοση του Ford Puma, ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για την εταιρεία στην Ευρώπη.

Θυμίζουμε ότι η Ford εισήλθε στη Ρουμανία τον Μάρτιο του 2008 εξαγοράζοντας το 72,4% της Automobile Craiova και ξεκίνησε να παράγει αυτοκίνητα το 2009. Αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται εκεί το Puma και το EcoSport, καθώς και ο περίφημος 1.000άρης Ford Ecoboost κινητήρας. To ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας είναι 6.000 εργαζόμενοι.

Διαβάστε επίσης:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ