Αποκάλυψη για το full υβριδικό Suzuki S-Cross

Έπειτα από το ήπια υβριδικό S-Cross η ιαπωνική εταιρεία προχώρησε στην αποκάλυψη και της full υβριδικής έκδοσης του SUV της με στόχο τη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Η νέα full υβριδική έκδοση του Suzuki S-Cross έρχεται να συμπληρώσει τη γκάμα του μοντέλου της ιαπωνικής εταιρείας και να πάρει τη θέση της πάνω από την ήπια υβριδική έκδοση φέροντας κάτω από το καπό το κινητήριο σύνολο που έχουμε δει και στο Vitara.

Νέο Suzuki S-Cross full hybrid 2022

Το υβριδικό Suzuki S-Cross κινείται από έναν ατμοσφαιρικό θερμικό κινητήρα Dualjet χωρητικότητας 1,5 λίτρου ο οποίος αποδίδει 102 ίππους και «συνεργάζεται» με ηλεκτρικό κινητήρα 33 ίππων. Συνδυαστικά η μέγιστη απόδοση του συνόλου φτάνει στους 115 ίππους με την ισχύ να φτάνει στους τροχούς μέσω αυτοματοποιημένου κιβωτίου έξι σχέσεων. Η Suzuki ανακοινώνει επίσημα 118 γρ./χλμ. κάτι που στην Ελλάδα θα απαλλάξει το SUV από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

Όπως και στο Vitara έτσι και στο S-Cross το υβριδικό σύνολο επιτρέπει στο μοντέλο της Suzuki να κινείται, ανάλογα και με τις απαιτήσεις του οδηγού, με τους δύο κινητήρες σε λειτουργία ή ακόμη και αμιγώς ηλεκτρικά.

Το υβριδικό S-Cross, σύμφωνα με τους Ιάπωνες παρουσιάζει χαμηλότερη κατανάλωση κατά το πρότυπο WLTP σε σχέση με το ήπια υβριδικό 1.4 Boosterjet μοτέρ, το οποίο και θα αντικαταστήσει. Το full υβριδικό Vitara καταναλώνει 5,2 λτ./100χλμ. ήτοι 9% λιγότερο έναντι του υπετροφοδοτούμενου συνόλου, ενώ σε περιβάλλον πόλης η διαφορά μεγαλώνει ακόμη περισσότερο αφού η κατανάλωση μπορεί να πέσει ακόμη και στα 4,7 λίτρα με τη διαφορά να εκτοξεύεται στο 33% κατά WLTP.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του δύο προγράμματα λειτουργίας, τα Eco και Standard με το πρώτο να δίνει προτεραιότητα στη λειτουργία του ηλεκτρικού κινητήρα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερα διαστήματα και το δεύτερο να προσφέρει πιο δυναμικές επιδόσεις.

Νέο Suzuki S-Cross full hybrid 2022

Η full υβριδική έκδοση του S-Cross αναμένεται να είναι διαθέσιμη με κίνηση στους εμπρός ή και τους τέσσερις τροχούς, δηλαδή με το Allgrip Select σύστημα 4κίνησης των Ιαπώνων. Το εν λόγω σύστημα έχει τέσσερα διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας (Auto, Sport, Snow και Lock).

Αναφορικά με τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης το SUV της Suzuki είναι εξοπλισμένο με το αυτόματο σύστημα Dual Sensor Brake Support (DSBS) που υποβοηθά σε περίπτωση πέδησης έκτακτης ανάγκης, ενεργό cruise control που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην πόλη, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, υποβοήθηση διόρθωσης πορείας, σύστημα παρακολούθησης κόπωσης οδηγού, αναγνώρισης σημάτων, ελέγχου τυφλού σημείου, υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα και εντοπισμού οχήματος σε όπισθεν πορεία.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθούν και οι τιμές της νέας υβριδικής έκδοσης του S-Cross με τις πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη να ξεκινούν το ερχόμενο φθινόπωρο.

Δείτε επίσης

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ