Ανοιχτή, η Aston Martin Valkyrie Spider πιάνει έως 330 χλμ./ώρα!

Για όποιον μπορεί να αντέξει δίχως την οροφή, αλλά και για έναν από τους 85 που θα την επιλέξουν καταβάλλοντας περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ.

Μία από τις σημαντικότερες διαφορές της Spider από την κλειστή Valkyrie είναι πως για πρακτικούς λόγους (εφόσον δεν υπάρχει σταθερή οροφή) οι πόρτες δεν ανοίγουν σα φτερά γλάρου αλλά μπροστά και προς τα πάνω. Όσο για την οροφή είναι ένα προσθαφαιρούμενο hard-top κάλυμμα.

Η ισχύς της Valkyrie παραμένει όπως και της κουπέ στα 1.014 άλογα από τον V12 των 6,5 λίτρων της Corsworth μαζί με τα 162 από το ηλεκτρικό σύστημα της Rimac και της Integral Powertrain. Έτσι, η συνολική ισχύς είναι στα 1.176 άλογα στις 10.500 σ.α.λ. με την ροπή των 900 Nm στις 6.000 σ.α.λ. και τον κόφτη να μπαίνει στις 11.100 σ.α.λ.

aston martin valkyrie spider

Όσο για τις επιδόσεις προφανώς και είναι καταιγιστικές με την τελική να φτάνει τα 350 χλμ./ώρα, στα 330 με την οροφή ανοιχτή. Οι πρώτες Spider θα ξεκινήσουν να παραδίδονται από το καλοκαίρι του 2022 με την Aston Martin να ισχυρίζεται πως έχει κατασκευάσει το πιο extreme ανοιχτό της αυτοκίνητο με άδεια κυκλοφορίας για το δρόμο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ