Άνοδο 137% σημείωσαν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων τον Μάιο

Ανοδικά κινήθηκαν οι πωλήσεις καινούριων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων (προέλευσης εξωτερικού)  τον Μάιο  σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Συγκεκριμένα τον Μάιο κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 18.423 οχήματα έναντι των 11.723 που κυκλοφόρησαν πέρυσι καταγράφοντας άνοδο 57,2%.  Να τονιστεί ότι οι ταξινομήσεις μόνο των καινούριων οχημάτων, πάντα για τον μήνα Μάιο κινήθηκαν με εντυπωσιακή άνοδο 137% και έφτασαν τις 11.761 πωλήσεις, δείγμα του γεγονότος ότι η εγχώρια αγορά επιστρέφει στην κανονικότητα του παρελθόντος.

Την ίδια στιγμή στο πρώτο πεντάμηνο του 2021 καινούρια αυτοκίνητα παρουσίασαν αύξηση των πωλήσεων κατά 58% και ανήλθαν σε 48.704 μονάδες. Συνολικά, καινούρια και μεταχειρισμένα παρουσίασαν άνοδο 31% στο πεντάμηνο του έτους, καθώς ο συνολικός αριθμός των νέων κυκλοφορούντων οχημάτων ανήλθε σε 82.953 αυτοκίνητα.

Σε ό,τι αφορά την αγορά μοτοσικλέτας, τον Μάιο η αγορά κινήθηκε με άνοδο 45% καθώς κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα για πρώτη φορά 5.875 μοτοσικλέτες άνω των 50 κυβικών καινούριες και μεταχειρισμένες μαζί.

Σε κάθε περίπτωση το συμπέρασμα που συνάγεται είναι το γεγονός ότι η εγχώρια αγορά αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας επιστρέφει στα μεγέθη προ πανδημίας και οι επόμενοι μήνες, ελέω και τουρισμού, αναμένεται να υπάρξει περαιτέρω μεγέθυνση των πωλήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ