Ανακοινώθηκε επίσημα το νέο Alpine A290

Ανακοινώθηκε επίσημα το νέο Alpine A290

Η γαλλική φίρμα Alpine αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Alpine A290, το μικρότερο και πιο προσιτό μοντέλο της. Αυτό το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης έχει μήκος κάτω από 4 μέτρα και αποτελεί το δεύτερο μοντέλο στη σύγχρονη ιστορία της Alpine.

Με τη συμφωνία που είχε με τη Renault, η Alpine ανέλαβε να μετατρέψει το ηλεκτροκίνητο R5 σε ένα γνήσιο hot hatch.

Το Alpine A290 συνδυάζει το DNA του αθλητικού αυτοκινήτου με τις ανάγκες της πόλης, εκμεταλλευόμενο την ευελιξία της ηλεκτροκίνησης.

Οι αλλαγές στον σχεδιασμό του αμαξώματος του Alpine A290 το διαχωρίζουν από το απλό Renault 5 και αναδεικνύουν τον αθλητικό χαρακτήρα του.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν το τριάκτινο τιμόνι επενδυμένο με δέρμα Nappa, τα δερμάτινα καθίσματα και τα αλουμινένια πεντάλ.

Με τον κινητήρα στον πίσω άξονα, η μετάδοση στους πίσω τροχούς δημιουργεί μια οδηγοκεντρική εμπειρία οδήγησης.

Στην έκδοση 290 GT, ο ηλεκτροκινητήρας παράγει 180 ίππους, ενώ στην έκδοση GTS φτάνει τους 220 ίππους. Και στις δύο εκδόσεις, η μπαταρία ιόντων λιθίου προσφέρει αυτονομία 380 χιλιομέτρων.

Το σύστημα πέδησης Brembo με τετραπίστονες δαγκάνες στον μπροστινό άξονα και δίσκους διαμέτρου 320χιλ. εξασφαλίζει αποτελεσματική φρενάριση.

Στις επιδόσεις, η έκδοση 180 ίππων επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 7,4 δευτερόλεπτα, ενώ η έκδοση 220 ίππων χρειάζεται μόλις 6,7 δευτερόλεπτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ