Αγορά αυτοκινήτου: Απογειώθηκαν οι πωλήσεις τον μήνα Απρίλιο – Αργεί ακόμα η διόρθωση σε σχέση με το 2019

Απογειώθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτου τον μήνα Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΑΑ, καταγράφοντας άνοδο των πωλήσεων κατά 319%, κάτι που μεταφράζεται σε 10.198 πωλήσεις καινούριων οχημάτων έναντι 2.343 πωλήσεις τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, δείγμα των παρενεργειών που είχε η πανδημία στην αγορά αυτοκινήτου.

Βέβαια, πραγματική διόρθωση στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου, ουσιαστικά ακόμα δεν έχει επέλθει, αφού οι πωλήσεις του Απριλίου του 2021 σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019 υπολείπονται κατά 17,1%. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι…το “νερό μπαίνει στο αυλάκι” για την ελληνική αγορά αυτοκινήτου και οι επόμενοι μήνες αναμένονται ιδιαίτερα παραγωγικοί, όπως παραδοσιακά συνέβαινε και στο παρελθόν.

Σταχυολογούνται τα δεδομένα από τα στοιχεία που δημοσιοποιεί ο σύνδεσμος εισαγωγέων, μεγάλο άλμα παρουσίασαν οι πωλήσεις των ελαφρών και βαρέων φορτηγών καθώς η άνοδος είναι 126% σε σχέση με τον περυσινό Απρίλιο και 52% σε σχέση με το 2019. Σε απόλυτες μονάδες, οι πωλήσεις στην συγκεκριμένη κατηγορία ανήλθαν σε 1006 οχήματα.

Τέλος με εντυπωσιακή άνοδο 375% σημείωσαν οι πωλήσεις των δικύκλων άνω των 50 κυβικών φτάνοντας τις 4.337 μονάδες, όταν πέρυσι τον Απρίλιο είχαν πωληθεί 921 δίκυκλα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ