512.000 ευρώ για ένα ρολόι Bugatti!

Πριν από μερικούς μήνες παρουσιάζαμε το Chiron Tourbillon, ένα ακόμα ρολόι περιορισμένης παραγωγής της εταιρίας Jacob & Co. για τη Bugatti, το οποίο έφερε μέσα του μία μινιατούρα κινητήρα W16 και κόστιζε 255.000 ευρώ! Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε τόσο γρήγορα η αμερικάνικη αυτή εταιρία κατασκευής ρολογιών να ξαναχτυπήσει. Όπως φαίνεται όμως, οι δύο φίρμες τα πάνε αρκετά καλά μεταξύ τους.

Το νέο της δημιούργημα ονομάζεται Twin Turbo Furious και ανήκει στην κορυφαία σειρά Grand Complication Masterpieces. Πρόκειται πραγματικά για ξεχωριστά ρολόγια, από έναν από τους ικανότερους ωρολογοποιούς παγκοσμίως. Και αυτό αποδεικνύεται και από τα νούμερα. Ο μηχανισμός του αποτελείται από 832 μέρη και θεωρείται από τους πιο πολύπλοκους και εντυπωσιακούς που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Για την ακρίβεια, ελάχιστες εταιρίες μπορούν να επιτύχουν τέτοια ακρίβεια και τέτοια λεπτότητα στην κατασκευή, σύμφωνα με το Forbes.

Αναφορικά με την κάσα, είναι διαστάσεων 57X52 mm και αποτελείται από 88 κομμάτια. Για την κατασκευή της έχει χρησιμοποιηθεί τιτάνιο, ανθρακονήματα, και 18 καρατιών χρυσός. Το Twin Turbo Furious θα παραχθεί σε μόλις 30 αντίτυπα και σε δύο εκδόσεις, μία με χρυσό και μία με ανθρακονήματα. Μάλιστα, η κάθε μία από αυτές δεν θα ξεπεράσει τα 18 κομμάτια σε παραγωγή, ώστε να υπάρχει μία σχετική ισορροπία στις επιλογές του κοινού.

Και κάπου εδώ περνάμε στο κόστος. Από τη στιγμή που το ρολόι έχει εμπνευστεί από την τριών και κάτι εκατομμυρίων ευρώ Bugatti Chiron Super Sport, δεν θα μπορούσε να προσφέρεται σε ένα ευτελές ποσό. Οι δημιουργοί του κοστολογούν το έργο τους στα 580.000 δολάρια (512.000 ευρώ, με τη σημερινή ισοτιμία). Κόστος διπλάσιο από το ρολόι τους και αντίστοιχο με αυτό που θα εκταμίευε κανείς για να πάρει μία Ferrari και μία Lamborghini! Εάν τα έχετε αυτά τα χρήματα, διαλέγετε και παίρνετε…

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ