Τσιτσιπάς: «Αυτή είναι η πιο σημαντική νίκη στην καριέρα μου»

Οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά μετά την νίκη επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και την πρόκριση στον τελικό του Ρολάν Γκαρός.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την ιστορική πρόκριση που πέτυχε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, καθώς επικράτησε του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 3-2 σετ σε έναν αγώνα που κράτησε 3 ώρες και 37 λεπτά.

Ο Έλληνας άσσος αποθεώθηκε από το κοινό που βρέθηκε στιες εξέδρες του «Φιλίπ Σατριέ» τόνισε ότι ένιωσε την υποστήριξη από τους φιλάθλους και πήρε μεγάλη χαρά από τις Ελληνικές σημαίες που είδε να κρατάνε αρκετοί από αυτούς.

Αναλυτικότερα, δήλωσε:

«Το πρώτο game στο πέμπτο σετ ήταν πολύ έντονο. Ήταν το πιο σημαντικό game, έμεινα ζωντανός. Είχα το κοινό μαζί μου, το αισθάνθηκα, μου έδωσε υποστήριξη.

Αισθάνθηκα ότι υπήρχε ελπίδα, να ξαναμπώ στη μάχη και να επιστρέψω. Το μόνο που είπα στον εαυτό μου ήταν να μπω στη μάχη. Αυτή είναι η πιο σημαντική νίκη στην καριέρα μου μέχρι τώρα».

Στην συνέχεια συμπλήρωσε:

«Ήταν τόσο έντονο στο πέμπτο σετ το πρώτοgame. Ήταν το πιο σημαντικό game, έμεινα ζωντανός. Είχα το κοινό μαζί μου, το αισθάνθηκα, μου έδωσε υποστήριξη.

Αισθάνθηκα ότι υπήρχε ελπίδα, να ξαναμπώ στη μάχη και να επιστρέψω. Το μόνο που είπα στον εαυτό μου ήταν να μπω στη μάχη. Αυτή η νίκη για μένα είναι η πιο σημαντική στην καριέρα μου μέχρι τώρα.

Είδα πολλούς ανθρώπους με σημαίες και χάρηκα πολύ. Χαίρομαι που κάνω περήφανη τη χώρα μου. Εγώ και η Μαρία κάναμε πολλά πράγματα για να αναβαθμίσουμε το άθλημα».

Αργότερα, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ, αναφέροντας:

«Είναι μεγάλη στιγμή, οι πρώτες σκέψεις πουν περνούν στο μυαλό μου είναι από τα παιδικά μου χρόνια, περνούν πολλές στιγμές στη ζωή μου. Νομίζω είναι κάτι το τρομερό, είναι τρομερά τα συναισθήματα.

Έκανα ένα πολύ καλό ξεκίνημα, έπαιζα απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν τα παρατάει ποτέ και δεν περίμενα να τα παρατήσει. Είμαι υπερήφανος για τον τρόπο που τα κατάφερα και έπαιξα».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ